Vandra i Glaskogen

Att vandra är ett avkopplande och hälsosamt sätt att ta del av naturen. Glaskogen erbjuder bland de bästa vandringslederna i Värmland, med upp till 30 mil leder i olika längder. Från korta rundturer, till långa veckoturer utan att behöva gå på samma led två gånger.

Alla våra vandringsleder är väl markerade med orange färg och med skyltar i korsningar. Utefter lederna ligger vindskydd, övernattningsstugor och rastplatser. För säkerhets skull bör du ändå ha med ett eget tält för övernattning om stugor och vindskydd redan skulle vara upptagna.

Tips på vandringsleder

Vi rekommenderar att starta i Lenungshammar därifrån utgår vandringsleder åt alla fyra väderstreck. För utförligare turförslag kan du beställa vårt häfte ”19 förslag till vandringar och en biltur”.

Häftet kostar: 54 kr (inkl frakt)

Natur- och kulturstig

Vid Herrgårdsbacken i Lenungshammar hittar du en natur- och kulturstig som passar bra för enkla promenader även med barnvagnar. Leden är 5 km lång och har flera informationstavlor som beskriver geologiska och historiska sevärdheter utefter vägen.

Aktivt skogsbruk

Observera, att för din egen säkerhet är det inte tillåtet att gå in på eventuella avverkningsplatser. Det bedrivs ett modernt skogsbruk i reservatet. Virkesbilarna måste ha gott om plats för att kunna vända eller lasta. Parkera därför inte vid vägkanten eller vid de vändplatser som gjorts i ordning för skogsbruket.

Glaskogskortet – för vandring, rast och övernattning

Glaskogskortet köper du när du ska övernatta, nyttja eldplatser, vindskydd, toaletter mm som finns i naturreservatet. Pengarna som betalas för detta går direkt till skötsel av området, så att du ska ha möjlighet till olika bekvämligheter.

Välj vilken variant av kort du vill köpa, fyll i namnet på den som ska ha kortet och fyll i det datum du anländer till Glaskogen. Tryck på ”Lägg till i varukorgen”. I nästa steg väljer du antal dagar och ser det totala priset. Välj betalningsalternativ. Skriv i din e-postadress. Korten skickas till dig i pdf-format. Har du ingen epost skickar vi med ordinarie post.

Glaskogskortet
Glaskogen kort
Namn på kortinnehavare
Ankomstdatum

Glaskogskortet finns att köpa på följande platser:
Stiftelsens kontor i Arvika och Lenungshammar, Turistbyråerna i Arvika, Säffle, Arvika Kanot och Turistcenter, Bensinstationen i Glava och Sulvik, Ica i Glava, Sölje Camping, Guesthouse Eleven i Jössefors, Sommarvik Swecamp i Årjäng, Survival Center i Svanskog, Ica i Sillerud och Camp Grinsby.


Glaskogskartan

På vår karta över naturreservatet Glaskogen finns alla vandrings- och kanotleder, vindskydd och övernattningsstugor markerade. Alla leder är märkta med orange i terrängen utom natur och kulturstigen som har vit märkning i terrängen. Kartan är vattentålig, trespråkig och i skala 1:50 000.

Gör din beställning här, så skickar vi kartan till dig. Betala med betal- eller kreditkort på ett säkert sätt via Paypal, eller till vårt bankgiro-nummer 5289-1694 samt Swish 123 682 42 62 (vänligen meddela inköp med adress till glaskogen@arvika.se). Kartan levereras normalt inom 10 dagar.

Beställning av Glaskogskartan inom Sverige

Pris: 137 kr (inkl porto)

Beställning av Glaskogskartan utanför Sverige

Pris: 149 kr (inkl porto)


Övernattingsstugor

När du köpt Glaskogskortet får du använda de övernattningsstugor som finns i området.

Två kvinnor vandrar och läser kartan