Web-in-Box

Den här webbplatsen anpassar sig efter alla skärmstorlekar, så oavsett om du besöker den från din dator, surfplatta eller smartphone så visas innehållet på ett tillgängligt sätt.

Vill du också ha en snygg och smart hemsida? → webinbox.se

Om Glaskogen

Äventyret väntar

Drömmen om en total naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö uppfylls i Glaskogens Naturreservat. Glaskogen ligger i gränstrakterna mellan Arvika, Eda, Säffle och Årjängs kommuner i Västra Värmland. Upplev det 28 000 ha stora området med slingrande vattendrag, stora och små sjöar och vidsträckta skogar. Skogen är privatägd, så här bedrivs även ett modernt skogsbruk.

Vandra på Glaskogen

Med lite tur kan du höra vargens ylande på natten.

Välj att vandra längs någon av de totalt 300 km långa vandringslederna allt från en kort förmiddagstur upp till veckoturer. Om du går på en längre tur, kan vi nästan lova att du får se älg. Hare, räv, rådjur, grävling och lodjur är också vanligt förekommande. Med lite tur kan du höra vargens ylande på natten. Under snörika vintrar prepareras ett 5 km långt skidspår med utgångspunkt från Lenungshammar.

Kanotleder

80 sjöar med fina möjligheter till fiske och unika naturupplevelser.

För dig som tycker om att paddla finns fina kanotleder som går genom flera av reservatets närmare 80 sjöar med fina möjligheter till fiske och unika naturupplevelser. Under kalla vintrar fryser sjöarna och isarna i området passar utmärkt för en tur på långfärdsskridskor eller för pimpelfiske. Prova på att tälta ute i området, övernatta under bar himmel, sova i vindskydd eller utnyttja övernattningsstugorna.

Informationscentral

I Lenungshammar finns informationscentral med camping, minibutik, servering, kanot- och cykeluthyrning, serviceanläggning för dusch och tvätt samt en lekplats för barnen. Vi har också en fin Natur- och kulturstig som startar vid Herrgårdsbacken. Stigen är promenadvänlig och passar även bra för barnvagnar.

Camping

För dig som vill bo i husvagn finns campingplatsen i Lenungshammar med fina husvagnsplatser inbäddade i skogen endast ett stenkast från sjön Övre Gla. Vill ni bo i tält på campingen och ha nära till bekvämligheter rekommenderar vi tältplatsen belägen intill dammen vid informationscentralen.

Bo i stuga

Det finns också stugor att hyra i Lenungshammar, både camping- och självhushållsstugor samt stugor för privat boende ute i reservatet.

Skräddarsy er egen upplevelse eller låt personalen på informationscentralen hjälpa er med boende och förslag på aktiviteter.