Aktuell info

2021-07-22

Vedförråd – ved saknas

Vid vissa av våra vindskydd inom reservatet saknas ved för tillfället. Det gäller vindskydd nr 7 (som saknas efter brand), nr 10, nr 25, nr 29 och 44. Ni hittar alla våra vindskydd på Glaskogskartan. Vi arbetar för fullt med att fylla på vedförråden och uppdaterar på denna sida status på vårt arbete. Om ni ändå vill elda vid dessa vindskydd finns färdig ved att köpa på Infocenter i Lenungshammar. Tänk på att det är förbjudet att plocka pinnar och annat material från skogen och elda endast i de av oss iordningställda eldstäder.

2021-07-22

Husbilscamping ute i naturreservatet – inte tillåtet

Just nu parkerar många sina husbilar ute i reservatet. Vi vill påminna om att all camping med motorfordon är förbjuden i hela reservatet förutom på vår camping i Lenungshammar. Vi ber er att följa naturreservatets föreskrifter och att inte ställa till det för andra besökare. Hälsningar från oss på Stiftelsen Glaskogen.

2021-07-22

Dålig täckning i Glaskogen

Både mobiltäckning och mottagning av internet är på många ställen i Glaskogen obefintliga. Det går inte alltid att ringa samtal eller gå ut på nätet. Men det går alltid att nå 112 i ett nödläge. Vi erbjuder gratis wifi för våra besökare på Infocenter, camping och café i Lenungshammar.

2021-07-20

Ett kontantfritt besöksmål

Vi vill informera om att vi endast tar emot kortbetalning och Swish på både caféet och på Infocenter.

2021-07-20

Ingen eldning på öarna

På öarna i Stora Gla och Övre Gla är det inte tillåtet att göra upp eld. Om ni hittar rester av eldstäder på öarna så är det inga av våra iordningsställda eldstäder. Vi ber er visa hänsyn och endast elda i av oss iordningsställda eldstäder. Var dessa finns framgår av vår Glaskogskarta.

2021-07-20

Lämna inga spår!

De som kommer efter dig vill uppleva Glaskogen precis som du. Utan skräp och fladdrande toapapper i blåbärsriset. Så för allas trivsel plocka med dig all skräp i en medhavd soppåse och samla ditt använda toapapper i en påse för det. Gräv ner avföring på ett lämpligt ställe med en spade om du inte kan besöka ett av våra utedass. Låt oss värna om den vackra naturen i Glaskogen tillsammans.

2021-07-20

En trygg upplevelse i coronatider

Vi följer alla corona-restriktioner och gör ditt besök till en trygg och säker upplevelse. Men tänk på att undvika trängsel och följ personalens ansvisningar.

2021-07-20

Vindskydd nr 7 saknas

Vindskydd nr 7 saknas för tillfället pga brand. Vi räknar med att bygga upp ett nytt vindskydd hösten 2021. Uppdatering kommer här.

2021-07-07

Eldning

Elden är en del av vildmarksupplevelsen i Glaskogen. Här får du elda i de iordningställda eldstäderna och använda den upplagda veden för att göra upp en mysig brasa och laga härlig utemat. Tänk på att du inte får ta kvistar och annat från skogen. Elda varsamt och endast i våra iordningsställda eldstäder och håll koll på ev eldningsförbud. Och glöm inte att köpa Glaskogskortet. Vi önskar en mycket fin tur!