Web-in-Box

Den här webbplatsen anpassar sig efter alla skärmstorlekar, så oavsett om du besöker den från din dator, surfplatta eller smartphone så visas innehållet på ett tillgängligt sätt.

Vill du också ha en snygg och smart hemsida? → webinbox.se

Båt & fiske

Fiskekort

För att få fiska i Glaskogen krävs att man har ett fiskekort. Glaskogens Fiskekort är resultatet av ett samarbete mellan Stiftelsen Glaskogen, Stora Enso AB och fiskevårdsområdesföreningarna i Hillringsberg, Järnsjön, Stora Bör, Stora Gla, Sölje och Övre Gla.

Fiskekortet gäller i ett 80-tal sjöar och tjärnar i och omkring Glaskogens Naturreservat. Det är emellertid förbjudet att fiska i rinnande vattendrag.

Fiskebestånd

Fiskefångsten varierar allt från gädda, abborre, gös till lax, öring, röding och sik. Det är tillåtet att använda flugspö, spinnspö, mete och agnhåv. I sjöarna inom Glaskogsreservatet har privata markägare rätt att lägga ut nät, ryssjor och mjärdar. Det är inte tillåtet att ta upp dessa!

De senaste åren har fiskevårdsområdesföreningarna arbetat hård med att stärka fiskebestånden. Dels genom restaurering av bäckar och älvar som tidigare använts för flottning, dels genom utsättning av risvasar.

Besök gärna Glaskogen även under vinterhalvåret. Vi har under de senaste åren haft mycket fina isar som lämpat sig för pimpelfiske och andra vinteraktiviteter såsom långfärdsskridskor och skidor.

Bekvämligheter

I södra delen av Glaskogen vid sjön Lilla Rämmingen finns en iordningställd handikappanpassad fiskebrygga. I anslutning till fiskebryggan finns en rastplats med vindskydd, grillplats och torrtoalett.

Båt och fiskeutrustning

I Lenungshammar finns fiskeutrustning att köpa för den som vill pröva fiskelyckan. Stora och Övre Gla kräver nästan att man har en båt så varför inte pröva att hyra en av våra roddbåtar? Priset för att hyra roddbåt är detsamma som för kanoter.